NYHETER

Monica tipsar i Kalmarposten

I Kalmarposten kan du läsa om tips för att minska risken att din katt eller hund insjuknar i jul.


Välkommen, Malin!

Idag hälsar vi vår nya legitimerade djursjukskötare Malin Asklander välkommen. Malin har jobbat på djursjukhus i många år och har stor vana och bred kompetens inom yrket med allt i från rådgivning och omsorg till utmanande blodprovstagningar, SKK-röntgen och övervakning av krävande narkoser.Kaninpest bekräftad i Kalmar

Du ser väl till att vaccinera din kanin för att skydda mot den dödliga sjukdomen kaninpest som nu bekräftats hos vildkaniner i Kalmar!

Kaninpest smittar mellan vilda och tama kaniner, antingen via direktkontakt eller via insekter och fåglar.

Dödligheten hos insjuknade kaniner är mycket hög. Var observant på tidiga symtom som svullna ögon med ett tjockt, varigt tårflöde och huden kan svullna upp runt framför allt ögon, nos, mun och könsöppning. Kaninens allmäntillstånd försämras sedan succesivt.

Nobivac Myxo-RHD PLUS är det vaccin vi använder oss av. Detta vaccin skyddar mot kaninpest och båda typerna av kaningulsot.

Ring 0480-150 10 för tidsbokning!

Läs artikeln om kaninpest i Kalmarposten.

Symtom på kaninpest:

  • Svullna ögon
  • Tjockt, varigt tårflöde
  • Svullen i hud, ögon, mun, könsöppning
  • Nedsatt allmäntillstånd
  • Dödsfall

Coronavirus SARS-CoV-2 och Covid-19

I hela världen pågår ett stort utbrott med coronaviruset SARS-CoV-2 som leder till sjukdomen Covid-19. Folkhälsomyndigheten uppmanar alla att skydda sig själv och andra för att minska smittspridningen. 

För att säkerställa djurskyddet håller kliniken i nuläget öppet som vanligt men erbjuder lösningar för att undvika smittspridning på kliniken. Det är viktigt att vi alla hjälps åt att förhindra smittspridning, så stanna hemma om du upplever minsta förkylningssymtom. 

Tillhör man en riskgrupp eller bara helt enkelt inte vill ta några risker att bli smittad så erbjuder vi er att lämna in sitt djur redan vid dörren. Betalningen kan sedan ske via Swish så man slipper komma in och knappa på betalterminalen.  

Man kan också välja att i stället bli inslussad på ett undersökningsrum för att slippa sitta i väntrummet. 

Tack vara att vi är en lite klinik med endast två anställda är omsättningen av kunder förhållandevis låg och därför även smittrycket. 

Säg till i förväg om du önskar något av ovanstående alternativ.


För de djurägare inom Kalmar kommun som under coronakrisen önskar köpa mer hund- och kattfoder erbjuder vi gratis hemleverans med Swish som betalningsalternativ.


Att tänka på:
  • Stanna hemma vid förkylningssymtom
  • Tvätta händerna ofta
  • Hosta och nys i armvecket
  • Undvik att röra ögon, näsa och mun
  • Använd handsprit om handtvätt saknas